| Fakta | |
|---|---|
| Arrangement | 2015-03-07 - Vinsmagning |
Til årets første private arrangement startede vi med at få et glas champagne NV Henri Giraud Champagne Hommage A François Hemart Brut.
Derefter gik vi, med blindsmagningen, mere systematisk til værks end tidligere, i et forsøg på at gøre det lettere og samtidig forhåbentlig få en bedre idé om smagen af forskellige druer. Blindsmagningen blev inddelt i et hvidt og et rødt heat.
Til det hvide heat havde vi på forhånd besluttet at smage Chardonnay og Sauvignon Blanc, dette var med det samme ret tydeligt. Under det hvide heat fik vi blandet chacutteri. De hvide vine var:
- 2013 Cloudy Bay Sauvignon Blanc
- 2009 Walter Hansel Winery Chardonnay Cahill Lane
Til hovedret fik vi braiseret svinekæber, hvortil vi drak 2007 Domaine Raymond Usseglio & Fils Châteauneuf-du-Pape La Part des Anges fra klubbens beholdning.
I det røde heat var druevalget faldet på Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Syrah – her blev det lidt sværere at skelne, men vi fik snakket os til enighed, som også viste sig at passe. De røde vine var:
- 2011 Dominique Laurent Bourgogne Cuvée Numero 1
- 2012 Michel Torino / Bodega El Esteco Cabernet Sauvignon Don David Reserve
- 2012 Neil Ellis Shiraz Vineyard Selection Groenekloof
Efter smagningen drak vi en 1964 Dott. Giacomo Damilano Barolo, bestemt stadig til at drikke, stod flot i flasken, men tydeligt gammel.